Maasstad Regie Centrale

Over ons

Mobiliteit voor iedereen

Home » Over ons

Certificering

Missie

In 2004 zijn de oprichters van Maasstad Regie Centrale als zelfstandigen zonder personeel gestart binnen een grote vervoersorganisatie die actief is in de wijde regio rondom Rotterdam. Vanaf de start heeft men zich met nadruk gericht op het zogenaamde contractvervoer, hedendaags het doelgroepenvervoer. De economische afweging om vooraf goed te berekenen contracten te willen uitvoeren is niet de belangrijkste drijfveer geweest voor dit van origine familiebedrijfje van de twee broers.

Geld is geen drijfveer geweest bij de soms onstuimige groei die het bedrijf heeft door gemaakt. Voldoening en een stukje trots zijn zaken die motiveren. Die komen voort uit de eer die gelegd wordt om werk zo goed als mogelijk te doen en dat je niet wilt dat de klant klaagt, omdat hij of zij niet krijgt wat mag worden verwacht. De groei is feitelijk ontstaan door de mogelijkheden op het pad, om opdrachten in te vullen die anderen niet interessant genoeg vonden.

De geheel organische groei kon ontstaan door operationele excellentie bij de uitvoering van opdrachten. Die klanttevredenheid was niet moeilijk te bereiken zolang je zelf uitvoerende bent, die de doelgroep van klanten dagelijks meemaakt. De kwaliteit behouden is de uitdaging van gisteren en morgen. De kernprestatie mensen in een prettige sfeer, tijdig en veilig te vervoeren levert de hoogste tevredenheid op.

Met de groei zijn ook andere competenties nodig gebleken, te weten communicatie met opdrachtgevers, maar ook met ouders en/of verzorgenden. Ook een kloppende en snelle rapportage zijn key. Daaronder ligt onveranderlijk de drijfveren van de oprichters van organisatie namelijk stakeholders value gaat voor shareholders value.

Deze motivatie bij de start, groei en voortgang van de organisatie worden ook vormgegeven in het personeelsbeleid. Vanuit de overtuiging dat elk mens waardevol is, maar ook zingeving wil hebben in het leven kan iedereen meedoen. De medewerkers moeten dit voelen. Dat kan alleen wanneer het management niet louter opereert vanuit een top-down houding. Dienend leiderschap in elke relatie is de ambitie van het bedrijf

Maasstad Regie Centrale wil dus staan voor excellente prestaties voor en door mensen door middel van een menselijke maat door een professionele aanpak die leidt tot tevredenheid voor alle betrokkenen in alle relaties.

Transparant

Duurzaamheid

Betrouwbaarheid

Stiptheid

24/7 bereikbaarheid

ISO- en TX-gecertificeerd

Visie

De visie voor Maasstad Regie Centrale is het DNA van de founding fathers voort te zetten zodat operationele excellentie in de uitvoering het kenmerk zal zijn.

Tevredenheid van klanten, opdrachtgevers en personeel is het streven. Winstoptimalisatie is geen doel, net zo min als groei om de groei. Ambities om in een wijdere omgeving dan gestart is bestaan, maar worden alleen aangegaan als er een innerlijke overtuiging is dat het gerealiseerd kan worden met behoudt van identiteit zoals verwoord in de missie.

De inzet van milieuvriendelijke voertuigen voor alle contracten na 2025 is een ambitie die voortkomt uit eigen intrinsieke motivatie en maatschappelijke betrokkenheid, niet louter vanuit de eis van de opdrachtgever.

De verbeterpunten die collega vervoerders voor wie in het verleden werd gereden, zijn als lessen opgepakt om te komen tot de excellentie die men in alle dienstverleningen terugziet.

Door goed te luisteren bieden wij een uitstekend partnerschap aan onze opdrachtgevers.

Partners & leveranciers

Trotse partners van…

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door onze site te gebruiken gaan wij er van uit dat u hiermee akkoord gaat. Lees voor meer informatie onze cookievoorwaarden.